3D ORH Someren: twee dagen feest!

Een verslag van Ben van Hengstum.

Afgelopen weekend heeft een flinke delegatie van St.Sebastiaan uit Oosterhout de 3D van ORH Someren bezocht. Voor ons een jaarlijks terugkerend feestje in de prachtige bossen tussen Weert en Someren. De herfst had duidelijk al toegeslagen, want het was met name zaterdag fris, maar prachtig met de herfstkleuren en tientallen verschillende merken paddenstoelen. Ook dit jaar was door de nieuwe bouwers veel aandacht geschonken aan het parcours! Het was weer goed beloopbaar en de lussen waren niet te lang. Het is prettig dat je dan niet met tassen proviand het veld in hoeft en regelmatig een korte pauze kunt genieten bij de catering. En zo spreek je tussendoor nog eens wat andere schutters.

ORH had voor de schutters uit Nederland, Duitsland, België en Luxemburg 32 doelen weggezet verdeeld over 4 lussen. Veel doelen waren fris opgeknapt en van een nieuwe verflaag voorzien. Daarmee zagen ze er net even anders uit dan we gewend zijn. En dat levert dan weer een verassende moeilijkheidsgraad op. Dingen zijn niet altijd wat je verwacht. Sommige doelen waren zo recent opgeknapt dat je pijlen er goed in bleven plakken. Ook wel apart.

Het parcours bestond uit een afwisselende mix qua grootte, afstand, soms een plus/min doel, waaier doel en er bewoog ook nog wat. Dus volop variatie! De begroeiing van het bos bestaat zowel uit naald- als loofbomen en wildgroei van groot naar klein van dicht naar open. Hier werd dan ook optimaal gebruik van gemaakt en dat hebben we ervaren als zeer variabel! De mededeling vooraf dat alle doelen te schieten waren, maar dat je soms even een venstertje moest zoeken was niet overbodig en de stelling werd door een enkele linkshandige schutter in twijfel getrokken.

De plus/min doelen waren allemaal als hunter aangemerkt en sommige daarvan waren buitengewoon creatief gemaakt. Niet dat dat de frustratie van een het geschoten min-doel minder maakt, maar de creativiteit is dan het pluspuntje waar je op zo’n moment naar zoekt. ORH had Pluto en een zwijn aan kabelbanen gehangen en gelukkig netjes voorzien van backstops zodat pijlen niet eeuwig in het bos hoefden te blijven. De zachte bosgrond kan heel gulzig zijn en flink wat pijlen opslokken.

Verder is er nog een aantal nieuwe verrassende doelen weggezet van de hand van een bouwer waarvan we al meer creaties hebben gezien binnen de gemeentegrenzen van Someren. Uiteraard ook van grotere afmetingen zodat er ook lange afstanden werden gerealiseerd.

De schutters van St.Sebastiaan uit Oosterhout en met ons velen waren heel enthousiast over de nieuwe aanpak.

De catering was als vanouds weer voorzien met een grote tent die centraal gelegen in het parcour 4X werd gepasseerd en tevens dienst deed voor  begin en eindpunt. Er was voldoende -droge- zitgelegenheid en een assortiment waarmee eenieder de inwendige mens kon verwennen. De gebakken speklappen waren door het hele bos te ruiken, waardoor de ronde in Someren ook wel de naam speklappenronde verdient!

Wij hebben de ronde succesvol afgesloten, want ons cluppie mocht weer flink wat prijzen meenemen naar West Brabant. ORH Someren, heel hartelijk bedankt voor jullie inzet! We komen volgend jaar graag weer.

Ben van Hengstum

Ben, super bedankt voor het insturen van dit geweldige verslag!

Geef een reactie